Brachicefalija

brachicefalija; mimos pagalve; plokscias pakausis

BRACHICEFALIJA IR KOREKCIJOS GALIMYBĖS.

AKTYVUS IR STRATEGIŠKAI NUKREIPTAS KŪDIKIO PADĖČIŲ KEITIMAS.

Brachicefalija ir pagrindinis jos bruožas – kūdikio galvytės pakaušio suplokštėjimas. Plokščias kūdikio pakaušis koreguojamas mažinant spaudimą tenkantį pakaušiui ir didinant spaudimą šonams. Nors struktūriškai efektyviausios pozicijos būtų spaudimas į viršugalvį ir kaktą, tačiau šitos pozicijos yra nelabai įmanomos.

brachicefalija; plokscias kudikio pakausis; nuguletas pakausis

Svarbu! Esant brachicefalijai, reikėtų iki minimumo sumažinti vaikų priežiūrai skirtos įrangos naudojimą: guldymas ant lavinamojo kilimėlio, supynės, gultukai, automobilinės kėdutės, vežimėliai. Visose išvardintose priemonėse (neapsiribojant) kūdikis guli ant nugaros, spaudžiama visuomet ta pati vieta. Kuo daugiau nešiokite savo kūdikį. Jeigu yra būtinybė naudoti šias priemones, naudokite Mimos pagalvę.

KŪDIKIO MIGDYMAS

MIMOS PAGALVĖ

Mimos pagalvė yra visiškai saugi miegančiam kūdikiui. Pagalvė atitinka aukščiausius reikalavimus ir turi TUV sertifikatą, patvirtinantį, kad Mimos pagalvė nekelia kūdikiui pavojaus uždusti. Brachicefalijos atveju, priešingai negu plagiocefalijos, nugulėjimas yra abejose pusėse, taigi migdymas ant nugaros yra itin ydingas. Tuo tarpu migdymas ant šono, ar ant pilvo įmanomas tik su priežiūra. Daugiausia laiko kūdikis miega naktį, kuomet priežiūra yra sunkiai įmanoma. Su Mimos pagalve kūdikis gali miegoti ant nugaros, o jūs galite būti ramūs, kad jūsų kūdikis saugus ir kad vyksta korekcijos procesas.

POZICIJŲ KEITIMAS

Brachicefalijos atveju pozicijų keitimas miegant yra nereikšmingas, kadangi kūdikis vis tiek miega ant nugaros.

KITOKS MIGDYMAS

Kaip minėta anksčiau, brachicefalija gali būti koreguojama kūdikio migdymu ant šono arba ant pilvo. Tačiau toks migdymas galimas tik su priežiūra. Patariame naudoti Mimos pagalves ir leisti kūdikiui saugiai miegoti ant nugaros, kuomet priežiūra negalima.

ĮRANGOS NAUDOJIMAS

Pasistenkite iki minimumo sumažinti kūdikiams skirtos įrangos naudojimą. Idealiu atveju tai turėtų būti tik automobilinės kėdutės naudojimas  KELIONĖS METU.

Tai nėra lengva užduotis, nes reikia su kūdikiu eiti į lauką, jį nešioti gali būti sunku. Taip pat jums reikia laiko pasidaryti įvairius buities darbus namuose, todėl kūdikiui gali tekti pabūti gultuke ar ant lavinamojo kilimėlio. Visais atvejais jūs galite naudoti Mimos pagalvę, kuri tuo metu koreguos kūdikio galvos formą.

brachicefalija; gultukas kudikiams

ŽAIDIMAI IR PRIEŽIŪRA

Kuo daugiau nešiokite savo kūdikį ir guldykite jį ant pilvuko bei ant šonų. Kūdikį geriau nešioti ant peties, nes nešiojant paguldytą ant rankos spaudžiama dalis pakaušio. Taip pat rekomenduojame kūdikį maitinti paguldytą ant vis kito šono. Keisdami sauskelnes skatinkite kūdikį pasukti galvą.

Pašalinkite visus žaisliukus, kurie kabo virš lovytės, pvz. karuselės.

Žaidimų metu stenkitės kūdikį guldyti vis ant kito šono. Jeigu pastebite, kad jis nusirita atgal ant nugaros, galite pakišti po šonų suvyniotą rankšluostį.

Jeigu jūsų kūdikis rodo ženklus, kad yra pasirengęs sėdėti, galite naudoti specialias sodinimo kėdes.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *